Voedingsbeleid

 • Gezond eten & drinken is de basis voor ons voedingsbeleid!

  Voor een gezond eetpatroon is het goed voor kinderen om op jonge leeftijd al aan verschillende smaken te wennen. Dit stimuleren we o.a. door samen aan tafel te eten. Bij Kids voor Kinderen krijgt jouw kind gezond en gevarieerd eten. We eten iedere dag vers fruit of maken een verse fruithap voor jouw baby. 

  De kinderen krijgen gezonde tussendoortje zoals komkommer, paprika, worteltjes en tomaatjes. Ook gebruiken we volkoren biscuitjes en volkoren brood. 

  Bij Kids voor Kinderen drinken kinderen water en (lauwe) thee. Water geven soms een smaakje door er bijvoorbeeld citroen of lemon schijfjes aan toe te voegen. Water drinken is enorm gezond voor kinderen. In ranja en in op het oog verantwoorde diksap zitten enorm veel slechte suikers. Daarom zijn we sinds enkele jaren helemaal over op het drinken van water en thee. Dit past goed in onze visie op gezonde kinderopvang. Kinderen zijn er helemaal gewend en vinden het lekker – ouders zijn enthousiast omdat het past in een gezond leefpatroon!

 • Warme lunch? of liever een boterham!

  Je kiest zelf wat je wilt voor jouw kind(eren)!

  Warme  biologische lunch
  Een warme lunch op het kinderdagverblijf? Dat is gezond! Madaga kookt voor Kids voor Kinderen verse, biologische, warme gerechten voor ‘s middag. Alles wat Madaga kookt is van topkwaliteit, makkelijk op te warmen, veilig en heeft een eerlijke prijs. Voor de warme lunch betaald u een toeslag van €2,50 per lunch.

  Liever een boterham?
  Een warme maaltijd bevat niet meer calorieën dan een broodmaaltijd, maar heeft wel meer voedingsstoffen. Heel gezond dus. Wil je liever dat jouw kind een boterham tussen de middag eet? Dan is dat geen enkel probleem. Bij Kids voor Kinderen kies je als ouder zelf voor een brood-lunch of een warme lunch voor je kind! 

 • Moestuintjes & Kippetjes in de tuin!

  Bewust omgaan met de natuur!

  Iedere vestiging van Kids voor Kinderen heeft een eigen moestuintje. Door samen te zaaien en te oogsten leert jouw kind waar groenten en fruit vandaan komen en leert het bewuster te eten. Samen zorgen we voor de kippetjes in de tuin. Ze zijn heel erg tam en mogen loslopen. Ze leggen ook eitjes, die eten we soms op of maken er wat lekkers van.

Linkermenu pictogram