Veelgestelde Vragen

 • Heb je een vraag over de app?

  Waar kan ik mijn registratiegegevens vinden voor de app?

  Het registratienummer begint met 2058- . Direct na het streepje komt het debiteur-nummer. Dit kan je vinden op de factuur. Het wordt dus bijv.: 2058-1234
  Het e-mailadres dat je moet gebruiken is het e-mailadres van de ouder die ook onze facturen ontvangt. Dit e-mailadres is gekoppeld aan de app.

  Ik kan niet inloggen met mijn e-mailadres?

  Inloggen in de app gaat voor alle gezinsleden met hetzelfde e-mailadres. Dat is het e-mailadres dat we gekoppeld hebben aan jullie gezinsaccount. Je kan dus het e-mailadres van je partner proberen als je eigen e-mailadres niet werkt. Lukt het niet? Stuur dan een bericht naar bart@kidsvoorkinderen.nl

 • Heb je een vraag over de plaatsingsovereenkomst?

  Hoe onderteken ik mijn plaatsingsovereenkomst?

  Kids voor Kinderen stuurt een digitale plaatsingsovereenkomst. Deze kan je ondertekenen op de computer, tablet of smartphone. Heel makkelijk en snel. Na ondertekening ontvang je – en ook wij – een ondertekend exemplaar per email. Dit bespaart het milieu en onnodige kosten. Het is niet mogelijk een papieren kopie op te vragen.

  Ik krijg steeds een herinnering om mijn plaatsingsovereenkomst te ondertekenen?

  Dit komt omdat je – voordat je de eerste plaatsingsovereenkomst al ondertekend had – al een nieuwe gewijzigde overeenkomst hebt gekregen van ons. Bijvoorbeeld omdat toch het aantal opvangdagen zijn gewijzigd. Omdat de vorige overeenkomst al verzonden is kunnen wij dit niet ongedaan maken. Je kunt de herinneringen negeren. Deze ontvang je slechts 2 keer en daarna wordt de oude overeenkomst uit het systeem gehaald. Sorry voor dit ongemak!

  Wat is de opzegtermijn bij Kids voor Kinderen?

  De opzegtermijn is altijd 1 maand. Opzeggen kan makkelijk en snel door een e-mail te sturen naar ons. Klik hier voor onze contactgegevens. Let er ook altijd op dat je bij een opzegging de Kinderopvangtoeslag stopzet!

 • Heb je een vraag over onze sluitingsdagen?

  Sluitingsdagen

  Kids voor Kinderen sluit ieder jaar op nationale feestdagen. Deze dagen zijn al verrekend in de maandprijs. Hieronder staan de sluitingsdagen van het komende jaar:

  Sluitingsdagen
  Tweede Paasdag
  Koningsdag
  Bevrijdingsdag (om de 5 jaar)
  Hemelvaartsdag
  Tweede Pinksterdag
  Tweede Kerstdag

  Mag ik een dag ruilen?

  Ruilen kan alleen als onze planning dit toelaat. Je vraagt een ruildag uitsluitend aan via de app of de ouderlogin. We keuren behandelen alleen ruildagen die binnen het lopende werkrooster van onze PM’ers vallen. Dus hoor je niet meteen iets van ons, dan is het nieuwe werkrooster nog niet klaar! Let op: Je bouwt geen enkel tegoed op voor wat betreft ruildagen! Als het kan is het mooi en anders is het de volgende keer beter 🙂

 • Heb je een vraag over de factuur?

  Berekening van de eerste factuur

  Op de eerste factuur zie je de kosten voor de kinderopvang volgens de plaatsingsovereenkomst, de afgesproken wendagen en de eenmalige administratiekosten! Wanneer de kinderopvang later start in de maand of eerder stopt, is berekening van het aantal uren kinderopvang afwijkend ten opzichte van de normale maandfactuur. Hieronder een handige uitleg met de berekening:

  Ouders die later starten met de opvang van kindje, daarbij wordt de factuur van de startmaand berekend op basis van een naar ratio berekening van de betreffende maand.

  Voorbeeld:
  Gemiddeld maandbedrag voor 1 dag is €395,-
  – dan zal bij aanvang op 14 januari standaard 17/31 van het maandbedrag worden gefactureerd.
  – dan zal bij opzegging op 14 januari standaard 14/31 van het maandbedrag gefactureerd.

  Het maandbedrag wordt berekend op basis van de jaarprijs ( uurprijs x 11 uren p.d. x 52 weken : 12 maanden = maandbedrag)

Linkermenu pictogram