Pedagogisch Beleid

 • Welbevinden & Betrokkenheid

  Dé enige basis om tot ontwikkeling te komen!
 • Een veilige omgeving waar jouw kind, op eigen tempo, de wereld kan ontdekken.

 • De pedagogisch medewerkers bij Kids voor Kinderen zien kinderen als uniek, competent, krachtig en creatief!

 • Kinderen vinden het heerlijk om te experimenteren, te ervaren, te spelen, te onderzoeken en vooral ook om véél zelf te doen. Onze pedagogisch medewerkers kijken naar wat jouw kind kan en ze luisteren naar wat jouw kind te zeggen heeft. Er is veel positieve aandacht voor ze, maar er worden soms ook duidelijke grenzen gesteld.

  Ons kinderdagverblijf is een plek waarin kinderen met elkaar zijn, waarin ze leren om samen te spelen en rekening te houden met elkaar. Ons goed doordachte pedagogisch beleid is makkelijk te lezen. Het geeft houvast en structuur voor kinderen en de pedagogisch medewerkers. Een veel gehoord gezegde is: Rust – Reinheid & Regelmaat! Dit biedt kinderen houvast, terwijl vaste gewoonten op een dag zoals samen drinken en liedjes zingen, lunchen en fruit eten structuur biedt op een dag. Voor jouw baby houden we het ritme van thuis aan, dat geeft een gerust gevoel voor jouw en je baby!

  Door ons procesgerichte kindvolgsysteem Looqin, kunnen we ook echt zien of kinderen het naar hun zin hebben bij ons. Wat vind een kind juist makkelijk of waar heeft het moeite mee? Waar is het heel goed in? Meer over Looqin lees je hier.

 • Wij bieden de kinderen bij Kids voor Kinderen een zo divers mogelijk activiteiten programma aan. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen iedere dag lekker naar buiten gaan. De tuin bied dan ook verschillende activiteiten zoals een speeltoestel, zandbak en veel los buitenspeelgoed.

  Uniek in Baarn is de dierenweide met hertjes, geitjes en kippen. Ook hebben we een grote moestuin en fruitboomgaard. Bij ons kinderdagverblijf in Hilversum hebben we ook moestuintjes en kippetjes in de tuin. Deze worden iedere dag gevoerd en verzorgd door de kinderen. Kinderen beleven het buitenleven bij Kids voor Kinderen!

  Het bedenken van ontwikkelingsgerichte activiteiten en thema’s kost veel tijd. Daarom werken we op alle groepen met de Activitheek van DoenKids. Dat scheelt tijd en we hebben steeds afwisselende activiteiten die afgestemd zijn op  de leeftijd van de kids in de groep.

Linkermenu pictogram